feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Если Вам нужна правовая поддержка — просто наберите наш номер телефона — делом займётся специалист.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

«Велике і Величне»: кольори і мелодії тисячоліть

    ВИСТАВКА

      1000 творів українського мистецтва із колекцій 35 провідних музеїв України можна переглянути до 22 вересня

      Коли віч-на-віч зустрічаєшся з очима святих ликів на дуже старовинних іконах, тебе ніби торкаються подихи тих людей, котрі молилися перед цими образами упродовж багатьох століть.

      Коли перед тобою музичні інструменти з кісток мамонта, з Мізинської стоянки на Чернігівщині, — то намагаєшся почути з неймовірної часової далечини, які мелодії видобували з них твої предки 14 тисяч років тому.

      Перед «Розп’яттям» геніального Пінзеля

      Коли бачиш на античних фресках кінця ІІ — початку ІІІ століть нашої ери, знайдених у 2008 році на території Херсонеса, граційно вималювані сюжети «Двох вершників», «Полювання на вепра», «Полювання на косулю та зайців», — то хочеться уявити їхнього автора.

      Ось геніальний наїв моєї улюбленої Марії Приймаченко, одна з картин, дитинно радісна, у супроводі такого ж підпису: «Веде Ваня коні до води за шовкові поводи, іде Галя воду брати, щоб коники напувати». Розчулююсь і від зустрічі зі столичним менеджером Інесою Нагорняк, котра закохалася в творчість Марії Приймаченко значно пізніше, ніж я, 5 років тому, та вже має «маленьку експозицію на робочому місці, де картини художниці на календариках».

      «Божа Матір» в оточенні матерів земних

      Зворушила «Вулиця в Умані 1895 року» живописця Михайла Беркоса.

      На полотні Федора Манайла «Карпати» помічаю ніби оживлений пензлем рядок з поезії Ліни Костенко: «Ген корів розсипана квасолька»…

      Автопортрети яскравого художника-модерніста Віктора Пальмова з дружиною, Марії Башкирцевої, з її таким коротким життям, зате довговічним творчим спадком.

      «Українська Джоконда», як нарекли журналісти картину Миколи Пимоненка, звідки б не дивилася на неї, здається, карим поглядом таких живих очей шукає у залі саме тебе… Помічник гендиректора «Мистецького Арсеналу» Олексій Ананов розповів: «Буквально перед нашою виставкою музейники знайшли кілька подробиць щодо цієї роботи. Вона куплена 1974 року в сім’ї харківських колекціонерів. Від них реставратори картини дізналися, що зображена на ній Марія Нестеренко — ймовірно, актриса Театру корифеїв, який гастролював тоді в Харкові, де й написав її Пимоненко».

      Зустріла на виставці самобутню київську художницю Ольгу Кравченко. Вона сказала мені: «Навіть не сподівалася, що виставка буде такою цікавою. Багато на ній я не бачила раніше, намагаюся сфотографувати, щоб добре роздивитися вдома».

      ПОГЛЯД ЕКСПЕРТА

      «Пересопницьке Євангеліє випромінює тепло»

      Завідувач відділу Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського Ольга СТЕПЧЕНКО

      Про духовну святиню України Пересопницьке Євангеліє, яке експонувалося в «Мистецькому Арсеналі» 26 липня тільки з ранку до вечора, Ольга Петрівна, яка 35 років опікується цією книгою як зберігач, повідала «УК».

      УК: Пані Ольго, як часто випадало вам гортати сторінки Пересопницького Євангелія?

      — Ця книга зберігається у бібліотечному сховищі, вкладена в сейф у спеціальному ящику. Майже щокварталу розкриваємо її, щоб вона «подихала». Підтримуємо температурний режим. Якщо повітря дуже сухе, то наливаємо воду, щоб була потрібна вологість. Можемо погортати її, десь трошки прочистити. Щоб не перебивалися в ній мініатюри, прикладаємо спеціальний японський дуже дорогий папір, виготовлений із натуральних волокон.

      Коли дістаємо книгу із сейфа, запрошуємо фахівців з нашого центру консервації і реставрації. Вони перевіряють кислотність, інші параметри, щоб їй нічого не загрожувало.

      УК: Яка біографія в цієї книги?

      — Євангеліє від Матвія і до середини тексту Євангелія від Марка переписували з 1556 року у Двірці, нині Ізяславського району Хмельниччини. Продовжували чомусь уже у Пересопниці на Рівненщині. Коли єзуїти 1630 року розгромили Пересопницький монастир, книга зникла і не відомо, де перебувала. Гадають, можливо, десь її знайшли козаки і подарували Іванові Мазепі, який замовив їй оправу, оздоблену коштовним камінням. А 1701 року передарував Пересопницьке Євангеліє Переяславському кафедральному собору, де воно перебувало майже століття.

      Звідти книга переїхала до Полтави. Тут 1837 року відкрив її для наукового світу професор Московського університету Йосип Бодянський. Довго працював із нею як філолог Павло Житецький. Вона «мешкала» 15 років у Росії, в Санкт-Петербурзі: тодішній міністр народної освіти граф Дмитро Толстой був у Полтаві, побачив там Євангеліє, забрав його і подарував князеві Ольденбурзькому. Дружина князя через 8 років після смерті чоловіка віддала книгу в Україну. Це просто диво, що з Росії щось до нас повернулося.

      До війни книга перебувала в Полтаві. 1940 року з нею працював Сергій Іванович Маслов, професор Київського університету. А під час війни знову зникла, і не знали, де вона. Думали, що загинула, коли 1943 року німці повністю спалили Полтавський архів і бібліотеку. Але 1945-го, коли наші цінності вже почали повертатися з евакуації з Уфи, у Києво-Печерську лавру передали й Пересопницьке Євангеліє.

      А в нашій бібліотеці книга зберігається вже 64 роки.

      УК: Ви сказали, що в неї був не один переписувач?

      — Дослідники з’ясували про трьох. Вважають, що архімандрит Григорій переважно був її перекладачем і редактором. Протопоп Михайло Саноцький — тільки писарем. У другій частині Євангелія — ще один почерк, але точно не встановлено, чий. Як і не відомо достеменно, хто автор мініатюр: щодо Федуска із Самбора — лише припущення.

      УК: Хто з дуже відомих людей дивився на Пересопницьке Євангеліє?

      — Його бачили й захоплювалися ним наприклад Тарас Шевченко, Іван Франко.

      УК: Ікони бувають чудотворними. А чи траплялися дива з Пересопницьким Євангелієм?

      — Не знаю, диво це чи ні, але коли тримаєш над цією книгою руку, від неї йде тепло. Я в цьому переконалася не раз. У «Мистецькому Арсеналі» до неї приставили охоронця, я йому про це нічого не розповідала. А коли ми клали її до скляного «ковпака», він спитав, чи можна потримати над нею руку. І теж відчув це тепло. Воно передається, мабуть, від тих людей, які

Источник: Урядовий Кур'єр

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.