feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Если Вам требуется юридическая помощь — всего-навсего наберите наш номер телефона — делом займётся высококвалифицированный адвокат.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

Мали право позбавити статусу чи ні?

    Тому нині Ірпінський військовий комісаріат Міноборони отримав від Міністерства оборони Росії належні документи на підтвердження цього. Потім, з огляду на медичні показники здоров'я, Чорнобильський відділ Київської облдержадміністрації надав мені статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та 01.10.2002 року видав посвідчення ліквідатора 1 категорії серії А.

      А ще 03.07.2007 року в Чорнобильському відділі Київської облдержадміністрації я пройшов перереєстрацію як учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, про що отримав картку-вкладку до посвідчення.

      Окрім того, Управління праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради Київської області 15.05.2008 року видало мені посвідчення інваліда війни ІІ групи і зазначило, що я маю право на пільги, встановлені законодавством для інвалідів та ветеранів війни. У зв'язку з тим, що з 1988 по 2002 роки я працював у Міністерстві внутрішніх справ, пенсію по інвалідності на зазначених вище підставах мені нарахував пенсійний відділ МВС.

      До основного розміру пенсії було нараховано доплату розміром 40% як ліквідаторові І категорії згідно із Законом «Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Отримував її з 2002 року (часу нарахування пенсії) до 1 грудня 2012-го. Після цієї дати доплату зменшили до 25%.

      Працівники управління пенсійного забезпечення Пенсійного фонду в Київській області пояснили: це було зроблено тому, що я не брав безпосередньої участі в ліквідації аварії в самому Чорнобилі у 1986—1987 роках, а прирівняний до ліквідаторів. Тобто «просто потерпілий». Виходить, що вони самовільно позбавили мене статусу ліквідатора та прирівняли до просто постраждалих.

      Ось і хочу дізнатися: чи правомірно зі мною вчинили?

      О. ПРОНЬКО, місто Ірпінь Київської обл

      Микола ШАМБІР, директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики:

      Відповідно до пункту 13 постанови Кабміну від 23.11.2011 року № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, відповідно до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виплачується в таких розмірах до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, особам, що належать до категорії 1:

      з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС:

      інвалідам І групи — 50%;

      інвалідам II групи — 40%;

      інвалідам III групи — 30%;

      для інших інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою:

      з 1 січня 2012 року:

      інвалідам І групи — 30%;

      інвалідам II групи — 20%;

      інвалідам III групи — 15%;

      з 1 липня 2012 року:

      інвалідам І групи — 36%;

      інвалідам II групи — 24%;

      інвалідам III групи — 18%.

      Відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік» встановлені такі показники прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність у 2013 році: з 1 січня — 894 гривні, з 1 грудня — 949 гривень.

      У разі збільшення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, органи, що виплачують пенсії, здійснюють перерахунок щомісячної додаткової пенсії з огляду на цей прожитковий мінімум.

      Згідно зі статтею 10 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вважаються громадяни, які безпосередньо брали участь у будь-яких роботах, пов'язаних з усуненням самої аварії, її наслідків у зоні відчуження в 1986—1987 роках незалежно від кількості робочих днів, а в 1988—1990 роках — не менш ніж 30 календарних днів, у тому числі проведенні евакуації людей і майна з цієї зони, а також тимчасово направлені або відряджені в зазначені строки для виконання робіт у зоні відчуження, включаючи військовослужбовців, працівники державних, громадських, інших підприємств, установ і організацій незалежно від їх відомчої підпорядкованості, а також ті, хто працював не менш ніж 14 календарних днів у 1986 році на діючих пунктах санітарної обробки населення і дезактивації техніки або їх будівництві.

      Вам як учаснику випробувань ядерної зброї на Семипалатинському полігоні та полігоні Нова Земля встановлено 1 категорію як постраждалому внаслідок Чорнобильської катастрофи відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 02.12.1992 року №674 «Про Порядок віднесення громадян із числа тих, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї або постраждали за інших обставин від радіаційного опромінення не з власної вини, до відповідних категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.