feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Если Вам необходима правовая помощь — всего-навсего сделайте звонок нам — делом займётся хороший специалист.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

Кожному будинку — свій тариф

    ДОСВІД РЕФОРМУВАННЯ

      Івано-Франківськ став першим містом в Україні, де ліквідували ЖЕКи і рік прожили без них

      Добрим словом про Єдиний розрахунковий центр (ЄРЦ) сьогодні (завтра усе може змінитися — є підстави так вважати) відгукуються хіба що ініціатори його створення та співробітники цієї без перебільшення революційної структури. Рік тому вона постала в Івано-Франківську на уламках житлово-експлуатаційних контор, рішуче і безжально ліквідованих владою міста. У переважної ж кількості жителів обласного центру Прикарпаття ця і без того не зовсім милозвучна абревіатура викликає, як вдалося з’ясувати, увесь спектр далеких від позитиву емоцій — від скептичного «хіба хтось узагалі здатен розчистити авгієві стайні вітчизняного ЖКГ?» до відверто злісного «через цих хлопчаків, що вирішили погратися у великих реформаторів, тепер доводиться більше платити за комуналку!»

      Але попри критику, яка мало не щодня звучить у місцевих ЗМІ, зухвалому, інакше справді не скажеш, експерименту іванофранківців, схоже, вже уготоване призове місце у списку епохальних перетворень країни, хоча б у категорії «Молоді і сміливі».

      В Івано-Франківську розбитого скла в під’їздах тепер не буде. Фото Світлани Скрябіно

      Суцільна прозорість і контроль

      Рік 2012-й усі дев’ять ЖЕКів Івано-Франківська зустріли з кредиторською заборгованістю, яка зростала, як лавина. Загальний борг становив 41 млн грн перед бюджетом, Пенсійним фондом, іншими структурами. До блокування рахунків залишився один крок. У такій самій прогресії накопичувалися комунальні проблеми і скарги від мешканців будинків — старого фонду і новобудов — за діряві дахи і труби, поламані ліфти (є місто, якому невідомі ці проблеми?), невивезене сміття.

      Міська влада вирішила не ховати більше голову у пісок, удаючи, ніби накопичені десятиліттями проблеми якось розв’яжуться самі собою. Після бурхливих дебатів на розгляд сесії міськради винесли дві пропозиції з реформування міського ЖКГ — різні за масштабами, але однакові по суті. Депутатський корпус бачив на місці ліквідованих ЖЕКів (тут думки однозначно збіглися у всіх) єдину велику управляючу компанію, міськвиконком — кілька, по одній в кожному мікрорайоні.

      Перемогла пропозиція депутатів. Як наслідок, запрацювало принципово нове комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр», на яке інші міста, та й що там приховувати, навіть сам Івано-Франківськ, досі дивляться з величезним подивом. Головна мета його діяльності — управління житловим фондом міської територіальної громади. Простіше кажучи, виступаючи від імені жителів міста і за їх безпосередньої участі, ЄРЦ, взявши на свій баланс усі міські комунальні будинки, замовляє і слідкує за виконанням послуг з їх утримання у спеціалізованих підрядних організаціях і розраховується за цілковито прозорими і контрольованими тарифами.

      Приміщення, де раніше розміщалися ЖЕКи, фонд комунальної власності віддав в оренду. Але їхні працівники не залишилися без роботи — вони перейшли працювати у новостворені підприємства з надання комунальних послуг.

      Премія за чистоту і відмінну працю

      Новому завжди нелегко пробивати собі дорогу. Міськвиконкому навіть довелося ухвалювати окреме рішення щодо перерахунку квартплат щодо окремих будинків. Відбулися і перші суди проти боржників, виграні, до речі, центром.

      Хоча ЄРЦ у повноцінному режимі працює з травня минулого року, а вже пережив понад два десятки перевірок — починаючи з КРУ, прокуратури, і закінчуючи архбудконтролем. Тарифи перевіряли всі, хто тільки міг. Так виявляли неточні дані при їх формуванні, коли, приміром, мешканці одного з багатоквартирних будинків поскаржилися, що їхня прибудинкова територія має не тисячу квадратних метрів, а 800. Переміряли у присутності прокурорів — справді так. Гроші, сплачені за зайві квадрати, повертаються в рахунок майбутніх платежів.

      Торік восени при ЄРЦ запрацював на громадських засадах консультативно-дорадчий орган, який допомагає новому муніципальному управителю в ухваленні ключових рішень. А ще інспектори ЄРЦ в кожному з округів щомісяця відзначають найкраще прибрані території. Двірники, котрі сумлінно ставились до своєї роботи у непростих погодних умовах цієї зими, отримують від центру премію.

      ПРЯМА МОВА

      Олександр ВІЛКУЛ, віце-прем’єр міністр:

      «Урядом розроблено комплекс заходів для підвищення якості комунальних послуг і умов праці працівників галузі. Буде розпочато масштабну програму модернізації централізованих систем тепло- та водопостачання і водовідведення, обладнання будинків сучасними приладами обліку, капітального ремонту ліфтів. Особлива увага приділятиметься благоустрою міст та районів. Передбачена модернізація комунальної техніки.

      Найбільш ефективним власником житлового будинку може бути тільки сам його мешканець. І держава стимулюватиме створення товариств співмешканців багатоквартирних будинків. Це створить можливості для підвищення якості послуг населенню і розвитку кампаній, що надають послуги ЖКГ
».

      Вадим ВОЙТИК, директор КП «Єдиний розрахунковий центр»:

      — Міський бюджет-2013 передбачає 16 млн грн на ремонт житлового фонду. Однак питання не в цих мільйонах, а, власне, у філософії реформи. Адже йдеться саме про допомогу з боку бюджету власникам майна, наразі квартир і житлових будинків, щодо їх утримання. Майже всі кошти виділяються виключно на умовах співфінансування (повного чи часткового).

      Тобто норма чинного закону, за яким саме власники квартир є співвласниками усього будинку, стало ключовим у реалізації івано-франківської реформи. Всі наступні кроки — похідні. У тому числі і співфінансування, за яким від жителів міста нам вдалося долучити торік близько двох мільйонів гривень.

      Як ми складаємо план ремонтів? Оглядаємо всі будинки, складаємо акти, вносимо все в базу даних. Додаємо факти із заяв власників, приписів контролерів, листів профільного департаменту міськради. З огляду на бюджет ремонтів та відсотків співфінансування, розподіляємо кошти за типами робіт. Потім інженери-інспектори за територіями спільно з профільними інженерами розподіляють бюджети та визначають пріоритети.

      З ПЕРШИХ ВУСТ

      «Ми звикли платити ЖЕКам за віртуальну роботу»

      Михайло СМУШАК, начальник управління планування та реформування департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківської міськради:

      — Суть реформи, на яку торік наважилося місто, — розділити функції виконавця і замовника послуг, — розповідає один з авторів і реалізаторів цього глобального реформаторського плану, заступник директора — начальник управління планування та реформування департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківської міськради Михайло Смушак. — Але Івано-Франківськ не просто запровадив новий механізм управління своїм ЖКГ. Ми змінили саму філософію стосунків між власниками квартир, які є також і співвласниками будинків, з одного боку, і балансоутримуваче

Источник: Урядовий Кур'єр

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.