feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Вам требуется юридическая поддержка — всего-навсего позвоните нам — делом займётся хороший адвокат.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

Балик, маринований ароматизатором м’яса

    ЕКСПЕРТИЗА

      З чого насправді виготовляють делікатеси

      Коли кажемо балик, уявляємо шматок м’яса чи риби, приправлений різними спеціями і обов’язково сирокопчений. Такі наїдки завжди вважались виробами вищого гатунку, відповідно, й коштували чимало. В середньому кілограм такого м’яса обійдеться десь у 100 грн. Тож споживач має знати, за що саме він платить гроші, чи справді якісний цей недешевий продукт.

      Державний стандарт вимагає...

      Із чого ж роблять справжній балик? У промислових масштабах потрібно взяти м’ясо, сіль, цукор і нітрит натрію. Деякі виробники додають ще й спеції. Технологія приготування копчено-вареного балика така. Спочатку маринують м’ясо розчином солі, цукру та нітриту натрію. Потім коптять протягом 10—12 годин, після чого варять 1—1,5 години і додатково пресують. Сирокопчений балик також солять і коптять, але вже довше — 24—48 годин, після чого сушать 10—15 діб.

      Вимоги до приготування балика прописані у державному стандарті. Там зазначено, що балик або філей — це виріб із спинних чи поперечних м’язів свинячої, яловичої чи кінської туші або напівтуші, яку засолили та обробили термічно. Існує й інший державний стандарт: для виробів зі свинини вареної, копчено-вареної, копчено-запеченої, запеченої, смаженої й сирокопченої. У ньому також прописано вимоги до виготовлення балика й філею. Цікаво, що норми для сирокопченого балика і філею однакові, окрім кількості вологи. У виробі з назвою філей вміст вологи не нормується. Не зовсім зрозуміло, навіщо споживачам і балик, і філей, якщо навіть уважно проштудіювавши стандарти, так і не зрозумієш, чим саме вони відрізняються.

      — Раніше ми тестували багато м’ясних виробів, але балика серед них не було, — каже президент центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий. — Але нині й цей продукт дослідили. Балик — недешевий продукт, тому хочеться, щоб гроші споживачі витрачали недаремно.

      Не всі виробники вказують індекси «Е»

      Для дослідження фахівці закупили в торговельній мережі дев’ять свинячих сирокопчених баликів вітчизняного виробництва: «Алан», «Глобино», «Луганські делікатеси», «Поліс», «Наталі», «Скворцово», «Роганський», «Царская охота», «Елітекс». Більшість зразків виготовлено за технічними умовами.

      Традиційно фахівці розпочали тестування з вивчення пакування та маркування. До пакування зауважень не було. До маркування — теж небагато: не всі виробники вказують індекси «Е» біля харчових добавок і «забувають» прописати, які саме спеції використовували. Єдине, на що звертають увагу фахівці, — наявність ароматизаторів у складі балика. «Ароматизатор м’яса» заявлений у «Скворцово» і просто «Ароматизатор» без будь-яких уточнень — у «Поліс». Цікаво, навіщо ці добавки? Адже балик і так виробляють із найкращої свинини і обов’язково коптять, а це надає делікатесу характерного аромату і присмаку. А ще ж додають запашні спеції.

      На додачу у складі деяких баликів — «Царская охота», «Наталі», «Луганські делікатеси», «Елітекс», «Роганський» є підсилювач смаку глутамат натрію. Загалом його наявність у баликах не забороняється стандартом, проте це дорогий вид м’ясних виробів, тож їх можна виготовляти і без добавок. Вочевидь, «м’ясо зі смаком м’яса» — це щось крутіше, ніж просто м’ясо.

      Без плям і плісняви

      Під час лабораторних досліджень перевірили вміст вологості в баликах. Згідно з ДСТУ 4668:2006, філе вищого ∂атунку сирокопчене має містити не більш як 60% вологи, а ось норм щодо цього показника у балику в стандарті чомусь немає. Протестована продукція містила від 63,7% вологи у «Луганських делікатесах» до 77,3% — у «Поліс».

      Ще два показники стосуються замінників м’яса — сої та крохмалю. Хоч балик і виготовляють із цільного м’яса, але додати в нього замінники все-таки можливо. Однак сої та крохмалю в перевірених виробах експерти не виявили. Так само, як і ГМО. Отже, за фізико-хімічними показниками у фахівців зауважень до баликів не було.

      Натомість три «учасники» тестування — «Роганський», «Царская охота», «Елітекс» не витримали перевірки на мікробіологічні показники, оскільки в них виявили кишкову паличку.

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.