feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Вам необходима правовая поддержка — просто обратитесь к нам — делом займётся юрист.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

Наталія РОМАНОВА: «Гендер по-європейському — це паритет чоловіка й жінки без купюр»

    Президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія РОМАНОВА

      Про молодий вік вітчизняної демократії ми згадуємо тоді, коли розпочинаємо розповідь про ту чи ту подію зі слова «вперше». Так-от, минулого місяця зі Страсбурга, де відбувалася чергова сесія найбільш представницького форуму континентальної самоврядної спільноти — Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, надійшла приємна звістка: вперше керівництво Палатою регіонів конгресмени довірили представникові Східної Європи, своїй українській колезі Наталії Романовій.

      Удома пані Романову знають як політика, який зважено і наполегливо відстоює права місцевої влади на здійснення регулювання і управління істотною часткою державних прав, які належать до його компетенції, в інтересах місцевого населення. Тобто так, як це і передбачено Європейською хартією місцевого самоврядування. Успішно їй вдавалося реалізувати це завдання свого часу на посаді голови Чернігівської обласної ради.

      Упродовж останніх семи років Наталія Андріївна входить до складу національної делегації України в КМРВ РЄ, двічі її обирали віце-президентом Палати регіонів. Тож нове призначення — гідна оцінка не лише її лідерських та організаційних здібностей, а передусім урахування важливості ролі, яку відіграє в Конгресі українська делегація.

      — Отже, пані Наталіє, ваш приклад свідчить про те, що гендерне питання на нашому континенті — не лише красиві слова. Як гадаєте, ваші колеги були щирими, коли підтримали вашу кандидатуру?

      — Справді, в оцінках ділових якостей політиків євроспільнота давно не ділить людей за статевою ознакою. І це непересічна перемога конгресу, який першим з європейських інституцій встановив обов’язкову відповідну регламентну вимогу, та загалом перемога континентальної демократії.

      Паритету дотримується і наша держава, формуючи склад національної делегації до Конгресу: 30 відсотків мандатів обов’язково віддають жінкам. Та ще досі у нас побутує думка, що гендерна проблема зачіпає передусім жіноцтво. Тоді як у делегаціях інших країн, передусім скандинавських, свої права на рівне представництво відстоюють чоловіки, бо тамтешні представниці слабкої статі переважають на політичному олімпі як центрального, так і регіонального й місцевого рівнів.

      Водночас зазначу, що держави, у владних колах яких більше жінок, вирізняються активною соціальною складовою, там менше напруги, яка спричиняє збурення в суспільстві. І це доказовий факт.

      Щодо щирості під час виборів, то тут, на мою думку, загалом немає проблем: в структурах Ради Європи існує атмосфера доброзичливості і відкритості, взаєморозуміння, бажання допомогти.

      — Відомо, що Конгрес місцевих і регіональних влад складається з виборних делегатів із 47 європейських країн, які представляють понад 200 000 територіальних громад нашого континенту. А яка роль відводиться власне Палаті регіонів?

      — Наша проблематика обертається довкола двох «стовпів»: регіоналізації управління та децентралізації влади. Першій, як ви знаєте, відводиться чільне місце в загальноєвропейській політиці, де не лише країни, а й їхні складові (регіони) є повноважними суб’єктами економічного розвитку й соціального добробуту.

      Децентралізація владних повноважень є втіленням у життя важливих настанов Європейської хартії місцевого самоврядування щодо розширення прав місцевої влади в межах закону вільно вирішувати будь-які питання, що не вилучені із сфери їхньої компетенції і вирішення яких не доручене ніякому іншому органові.

      Йдеться про дотримання принципу субсидіарності, наявність відповідних адміністративних структур і ресурсів для виконання місцевою владою їх завдань, паритетний перерозподіл фінансів між центром і територіями тощо. Квінтесенція цього: послугу надають громадянинові на найближчому до нього рівні.

      Наша палата також сприяє врегулюванню питань транскордонного та міжрегіонального співробітництва, співпрацює з національними асоціаціями місцевих і регіональних влад. На останньому на часі засіданні нашої палати ми затвердили пріоритети діяльності на 2012—2016 роки, врахувавши глобальні виклики, що зачіпають буття континентальної спільноти. Це і метаморфози з кліматом, фінансові негаразди, зайнятість населення, захист прав мігрантів, запобігання соціальним конфліктам і демографія.

      Українська мова у цій залі лунатиме дедалі частіше. Фото з сайту vsluh.ru

      — Ваша перша поїздка на новій посаді була до Тирани, столиці Албанії. Ця країна, ще донедавна терра інкогніта на європейському просторі, нині активно інтегрована в міжнародне життя Європи, чи не так?

      — Маєте рацію. Сьогодні Албанія, яка ще вчора була тоталітарною, нині відкривається світові. Міжнародна конференція, у якій я взяла участь, була присвячена ролі децентралізації, яка покликана консолідувати демократію в цій країні. Албанці наполегливо налагоджують співпрацю на національному, регіональному та місцевих рівнях, долають транскордонні проблеми із сусідами, залучають громадян до суспільного життя, переймають європейський досвід ефективного управління місцевими справами.

      Щоправда, проблем на цьому шляху в них ще чимало. Пов’язані вони з необхідністю проведення адміністративно-територіальної реформи, дотриманням прав громадян на всіх рівнях, певною слабкістю громадянського суспільства. Саме в цьому Рада Європи має допомогти країні, а наш конгрес дає конкретні рекомендації місцевій та регіональній владі, як краще розв’язати проблемні для Албанії питання, надавши в 2013-му моніторинговий звіт щодо стану виконання Хартії в Албанії.

      Приємно вразив оптимізм наших албанських колег, їхнє нестримне бажання долучитися до європейських демократичних цінностей: через два роки «країна орлів», як ще називають Албанію, сподівається отримати статус кандидата для вступу до ЄС.

      — Ви, пані Наталіє, маєте чималий досвід транскордонного співробітництва, доклали певних зусиль до наближення одвічної мрії європейців — континенту без кордонів. Як досягти цієї мети?

      — Сьогодні вона набуває ще більшої актуальності, зокрема і через необхідність спільно долати фінансові негаразди в Європі. Тому конгрес і наша палата зокрема переймаються проблемами, щоб кордони не були перепоною для легальної міграції, місцеві й регіональні органи влади досягали розумного балансу в міграційних процесах, розвивали малий та середній бізнес як рятівну парасольку від кризи. Ці питання ми обговорювали 8—9 листопада цього року на щорічній Генеральній асамблеї Асоціації європейських прикордонних регіонів, яка відбулася в Берліні.

      Створення нового бізнесу, усунення перепон для мобілізації робочої сили на ринках праці є ключовими чинниками для подолання нинішніх негараздів та їхнього впливу на регіони. Для багатьох мігрантів важко потрапити на регулярний ринок праці. Виправити ситуацію могли б кращі умови для початку бізнесу, усунення перепон транскордонної мобільності робочої сили — це, вважаю, збільшило б торгівлю і бізнес, призвело б до появи нових робочих місць. У своєму виступі на згаданій конференції я наголосила: регіони можуть і зобов’язані працювати над поліпшенням умов для старту і ведення бізнесу в Європі.

      — Вочевидь, ця рекої делегації в КМРВ Ради Європи. Двічі обіймала посаду віце-президента Палати регіонів КМРВ РЄ. У жовтні 2012 обрана президентом Палати регіонів.

      ДОВІДКА «УК»

Источник: Урядовий Кур'єр

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.