feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Если Вам требуется юридическая помощь — всего-навсего наберите наш номер телефона — делом займётся высококвалифицированный адвокат.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

Куди впаде яблуко?

    

      ДИЛЕМА

      На продукцію селянських садів немає попиту, а прилавки супермаркетів завалені імпортом

     

      У садах розформованих колгоспів і радгоспів Закарпаття нині газдують селяни — індивідуальні сільгоспвиробники. Про сортове оновлення мають приблизне уявлення, спеціальною технікою не володіють, засобів боротьби з хворобами та шкідниками в садах практично не використовують. Однак восени, якщо рік урожайний, гілки яблунь, груш, слив та інших плодових дерев обвисають під вагою плодів. Нині рік — саме такий.

      Назбирай мішок — зароби 8 гривень

      Уздовж доріг «вишиковуються» мішки з дарами садів, які чекають покупців із вантажівками. Щоб наповнити їх плодами, хай і дармовими, треба чимало потрудитися. За мішок зібраних із землі яблук перекупники дають селянам по 8-10 грн. Виходить у середньому по 30—40 коп. за кілограм. Хто не вдоволений низькою ціною і забажав потягти час, хай потім нарікає на себе. Простоявши тиждень без руху, яблука в мішках починають гнити. таку «торгівлю» в багатьох сім’ях вважають щастям, інакше плоди просто дочекаються під деревами снігу.

      Сільгосппідприємства з державною формою власності, які ще не приватизовані, мають свою біду… Задовго до дозрівання врожаю на їхні занедбані плантації накочується навала «помічників»-збирачів, бо сади — без охорони.

      У Черній шкодують за втраченим

      Скільки колишніх надбань у садівництві втрачено через непродуманість реформ в АПК, готові годинами розповідати в селі Черна на Виноградівщині. Колись тут було одне з відділень радгоспу імені Шевченка. В селі сади займали майже 300 гектарів, переважно яблуневі. Як розпочнеться збирання з літніх сортів, то і не припиняється три місяці, плавно переходячи до ранньоосінніх, а далі — пізніх сортів.

      Частину врожаю радгосп відправляв на консервні та соко-винні заводи області, решту пакував у рефрижератори та вагони і відвозив до міст Уралу, Сибіру, Далекого Сходу. Торгували всю зиму, адже плоди добре зберігалися у радгоспному фруктосховищі на 15 тис. тонн. До «термоса», збудованого в товщі землі і обладнаного холодильними установками, проклали гілку залізниці, щоб вагони та фури могли вантажити всередині. Вторговували сотні тисяч карбованців.

      ВАТ «Агропромислова група «Закарпатський сад», яка стала новим власником колишнього радгоспу-заводу, довела його до краху. Той самий «термос» власники розформованого господарства (одна з київських фірм) порізали на метал. Нині землями у Черній володіють 344 пайовики.

      — Збирають урожай у старих садах, але здають його за безцінь, — розповідає голова Чернянської сільради Василь Івашко. — Куди перекупники вивозять яблука, вони не зізнаються. Але від нас іде екологічно чиста продукція (селяни не застосовують жодних хімпрепаратів), а одержуємо натомість напої з хімдобавками та консервантами.

      — Дехто каже, що ринок сам врегульовує подібні речі, та я з цим не згоден, — додає Василь Васильович. — Мені не відоме жодне переробне підприємство в районі, яке б приймало яблука. Немає конкуренції, отже ціну формує не ринок, а диктат перекупників. Якщо селяни виріжуть усі старі сади і нових не садитимуть, тоді переробники зачухають потилиці.

      У фермерському господарстві «Коник», що на Ужгородщині, накрили сад протиградовою сіткою. Фото автора

      Сітка над садом: більше яблук, менше хімії

      Досягнень у цій галузі в області небагато, але наявні на загальному тлі промовисті. По досвід вирощування інтенсивних садів у кілька господарств Ужгородського району приїжджають садівники далеко з-за меж області. Лише цьогоріч тут пройшли два всеукраїнські навчально-практичні семінари.

      У фермерському господарстві Василя Мелеша «Коник» на 29 га уперше в країні застосували технологію захисту від граду, встановивши спеціальну сітку, що зацікавила садівників з інших областей.

      — Це прикриття захищає сад від дощу і спеки, хвороб і шкідників, — розповідає про новацію представник італійської компанії. — До речі, під такою сіткою в Італії до 80% площ, завдяки чому вдвічі скорочують застосування хімпрепаратів — плоди стають екологічно безпечнішими. Велика перевага цього фермерського підприємства і в наявності власного консервного заводу.

      Власними переробними потужностями володіє в селищі Буштино Тячівського району й Іван Галамбіца.

      — Таких людей, як Іван Іванович, слід пошукати не лише в агропромисловому комплексі області, а й України, — констатує начальник управління агропромислового розвитку Тячівської райдержадміністрації Юрій Опріш. — Якщо інші господарі нарікають, мовляв, немає куди здавати сливи, то у Галамбіци — все навпаки. Висушуючи їх у сушарках, використовує для виготовлення цукерок. Буштинський чорнослив у шоколаді понад десятиліття «на ура» розкуповують в Україні. Завдяки завершеному виробничому циклу роботою забезпечена майже сотня людей. Більше б нам таких працездатних і підприємливих!

      КОМЕНТАР

      Іван ПАУК, начальник головного управління агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації:

      — Сади, що у власності й користуванні особистих селянських господарств або держпідприємств, вичерпали нормативний термін експлуатації. Очікувати від них високих урожаїв — марна справа. Їхня доля — розкорчовування та перезакладання.

      Середньорічне виробництво плодово-ягідних культур усіма категоріями виробників протягом 2000—2011 років у нас — 80 тис. тонн, що на 4,6 тис. тонн менше за необхідний мінімум. А щоб область сягнула раціональних норм споживання фруктів, їх виробництво для населення має зрости до 112 тис. тонн. Ще майже 50 тис. тонн потребує переробна галузь.

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.