feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Вам требуется юридическая поддержка — всего-навсего сделайте звонок нам — Вашим делом займётся высококвалифицированный правозащитник.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

«Криве дзеркало» безвідповідальності

    ГОСТРА ТЕМА

      Спілкування обласних і деяких центральних органів влади інколи нагадує діалог глухого зі сліпим

      Типово поліський Лугинський район Житомирщини — один із найменших в області як за площею, так і за кількістю населення. Втім, не лише у цьому його особливість, бо із п’яти промислових підприємств, які діють на його території, чотири — державні. Проте якщо два лісгоспи рік у рік нарощують обсяги виробництва і забезпечують майже півтисячі жителів поліської глибинки стабільною роботою, то стан справ на торфобрикетному і спиртовому заводах (ще донедавна бюджетоутворюючих для району) викликає велике занепокоєння аж ніяк не місцевого рівня.

      Спиртове «місце відстою»

      Ще позаторік продукція Липницького спиртового заводу становила 81,7% у загальних обсягах реалізації промислової продукції Лугинщини. На частку підприємства припадало 38,6% зібраних у районі податків до бюджетів усіх рівнів, а результатом господарської діяльності заводу в 2010 році стали 863 тис. грн прибутку. Досягнення цілком закономірне, бо вироблений у Липниках високоякісний харчовий спирт навіть за умов гострої конкуренції користувався завидним попитом. Крім того, запроваджені на заводі сучасні технології зберігання і переробки вологої кукурудзи значно знизили собівартість і, відповідно, підвищили прибутковість переробки зерна.

      Отож перспектива ліквідації державного підприємства «Липницький спиртовий завод» та включення його на правах «місця провадження діяльності та зберігання спирту» (МПД), підпорядкованого держпідприємству «Укрспирт», викликало занепокоєння як у працівників заводу, так і у керівництва району і області. Однак на направлене у столицю звернення голови Житомирської облдержадміністрації з проханням не експериментувати з підприємством, яке успішно і прибутково працює, надійшла заспокійлива відповідь за підписом першого заступника міністра аграрної політики М. Безуглого. У ній стверджувалося, що заходи здійснюються для «підвищення ефективності функціонування державних підприємств спиртової промисловості», а «реорганізація ДП «Липницький спиртовий завод» дозволить модернізувати виробничі потужності заводу та завантажити їх до оптимального рівня, покращити соціально-економічне становище працівників підприємства, що у свою чергу призведе до збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів».

      Наміри міністерства про виробництво біоеталону слушні, але чи не знищать вони найсучасніший в області та Україні завод?. Фото з сайту cheb.ru

      Цитата трохи задовга, проте вкрай потрібна для усвідомлення різниці між міністерськими обіцянками та їхніми реальними наслідками. Як виявилося, процес реорганізації, розпочатий на початку минулого року, розтягнувся на чотири місяці, впродовж яких більшість працівників заводу відправили у вимушені відпустки без збереження заробітної плати. Втім, навіть після того, як завод став повноцінним «місцем провадження діяльності», її на заводі… фактично не стало! В усякому разі, за наявною в області інформацією, спільними зусиллями ДП «Липницький спиртовий завод» і Липницьке МПД у 2011 році випустили продукції на 1,6 млн грн, що становить приблизно 5% рівня попереднього року, в якому завод реалізував спирту на 39,6 млн грн! Більше того, останніми місяцями підприємство вже традиційно простоює через нібито брак попиту на його продукцію та заповнення наявних ємностей для зберігання спирту.

      Зрозуміло, що виникає цілком закономірне запитання про долю працівників заводу. Важко повірити, але коли в період вимушених відпусток робітниче селище Липники переживало період перманентних мітингів і перебувало на межі соціального вибуху, то нині тут все нібито тихо і мирно, хоча люди працюють… один день на тиждень! Однак їхню роботу оплачують у розмірі мінімальної зарплати за місяць, через що цілком працездатні люди, які ще рік тому заробляли на себе і приносили користь державі, нині фактично перебувають на її утриманні на рівні з пенсіонерами чи інвалідами.

      Під час недавньої робочої поїздки на Житомирщину міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка журналісти поставили йому цілком прогнозоване запитання щодо ситуації на колишньому Липницькому спиртзаводі. На думку високопосадовця, проблема зумовлена занадто великими потужностями вітчизняної спиртової галузі. Тому, за словами міністра, частину підприємств доцільно перевести на випуск біопального. Думка цілком слушна, бо навіть на Житомирщині аж п’ять спиртових виробництв, сумарна потужність яких використовується лише на 20%. Одна з причин цього — висока енергоємність і низька якість готової продукції на більшості цих підприємств. Однак саме Липницький спиртзавод, у технічну модернізацію якого за останні десять років вкладено майже 8 млн грн, зароблених завдяки успішній роботі його трудового колективу, сьогодні найсучасніший в області й один із найкращих в Україні. Чи вже був?

      Торфозавод — президентський клопіт?

      У ситуації, коли енергетична безпека держави набула стратегічної ваги, важко переоцінити значення ще одного державного підприємства, яке діє на Лугинщині, — Озерянського торфобрикетного заводу. Ще в 2005 році тут трудилися понад дві сотні працівників. Видобуток торфу сягав 56,2 тис. тонн, а виробництво торфобрикету — 16 тис. тонн.

      Відтоді в державному підприємстві «Житомирторф» змінилось аж шість керівників, кількість працівників скоротилася до трьох десятків, а видобуток торфу торік становив… 3 тис. тонн, із яких не вироблено жодного кілограма торфобрикетів. І цей занепад відбувався під акомпанемент нарад, на яких аргументовано говорили про безсумнівну вигідність заміни паливним торфом природного газу і привізного для Житомирщини кам’яного вугілля.

      На жаль, тривалий час спілкування обласних і центральних органів влади щодо подальшої долі підприємства, підпорядкованого безпосередньо Міністерству енергетики та вугільної промисловості, нагадувало діалог глухого зі сліпим. З облдержадміністрації надходили дедалі тривожніші листи з інформацією про погіршення і без того катастрофічної ситуації в ДП «Житомирторф» і навіть пропозиціями прийняти його у комунальну власність. Натомість міністерство у своїх відповідях нарікало на брак в області попиту на торфобрикет, якого… вже кілька років ніхто не виробляв, що «ставить під сумнів доцільність спрямування бюджетних коштів на технічне переоснащення ДП «Озерянський торфозавод».

      Справа зрушила з місця лише після доручення «вжити заходів для фінансового оздоровлення і розвитку підприємства «Житомирторф», даного Президентом України після його робочої поїздки на Житомирщину. Наприкінці минулого року за виділені з держбюджету 7,2 млн грн було закуплено сучасну лінію сушіння і брикетування торфу та комплект вкрай потрібної техніки і машин для його видобутку. Отож у планах на цей рік — заготовити принаймні 40 тис. тонн паливного торфу, що стане гідною альтернативою дедалі дорожчому природному газу та поверне життя робітничому селищу Жовтневе при Озерянському торфобрикетному заводі. До речі, серед 660 жителів цього населеного пункту —

Источник: Урядовий Кур'єр

Новости семейного юриста:



Услуги по семейным вопросам

Реклама

Консультации

Что делать, если иностранец не платит алименты?

 У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

 Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

 Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

 
    Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.