feca69499be6df9300d64ec8b83dd5cd

СЕМЕЙНЫЙ ЮРИСТнадёжная правовая защита

Если Вам требуется юридическая консультация — всего-навсего сделайте звонок нам — Вашим делом займётся семейный адвокат.

Услуги семейного юриста

  • Консультации опытных юристов
  • Расторжение брака, развод супругов
  • Раздел имущества супругов
  • Судебные споры о детях
  • Алименты (взыскание, пеня, отсрочка)
  • Оспаривание отцовства (материнства)
  • Лишение (возобновление) родительских прав
  • Усыновление, опека и попечительство
  • Наследство и оформлением прав
  • Семейный юрист

Новости сайта

Киевская милиция устанавливает анонима, который за 10 минут "заминировал" три объекта в ...

Сегодня в киевскую милицию по спецлинии «102» поступило три сообщения о «...

Під час опитування кияни визначилися з доцільністю пристрою примусового зниження швидкос...

Нагадаємо, приводом для опитування громадян стали декілька звернень на сторінку начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолія Сіренка з проханням п......


Cоветы и рекомендации

К чему ведёт развод в психологии

 Помимо модели причин бракоразводного процесса А. Маслоу очень часто используют модель переживания утраты, разработанную Э. Кюбблер-Россом.

Юридична консультація про розподіл майна

 У випадку виникнення спору між подружжям розділ майна провадиться в судовому порядку з юридичною допомогою наших кваліфікованих юристів з шлюбно-сімейних питань.

Право супругов на расторжение брака

 Жизненные ситуации, как известно, непредсказуемы. Судьба каждого человека уникальна, каждый жизненный путь неповторим.

Осуществление женой, мужчиной права личной частной собственности

 В ч. 1 ст. 319 ГК Украины закреплено общее правило: собственник владеет, пользуется и распоряжается своим имуществом по собственному усмотрению.

Имущество, которое является личной частной собственностью жены, мужа

 Определения права, на котором супругам предстоит раздельное имущество, в теории и законодательстве возникают определенные трудности.

Телефон семейного юриста
Семейный юрист

Про позицію ФПУ щодо стану житлово-комунального господарства в Україні, якості послуг та соціального захисту працівників цієї галузі, Федерація професійних спілок України

    ПРЕЗИДІЯ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ

  • 14.03.2012  № П-11-7


  •       Про позицію ФПУ щодо стану житлово-комунального господарства в Україні, якості послуг та соціального захисту працівників цієї галузі

          Заслухавши й обговоривши інформацію голови Центрального комітету Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Романюка О.І. щодо стану житлово-комунальної сфери, якості послуг та соціального захисту працівників цієї галузі, президія Федерації профспілок України відзначає, що ситуація в цій галузі продовжує ускладнюватися, а системність і постійне відтермінування вирішення гострих проблемних питань загрожує національній безпеці в економічній, соціальній та екологічній сферах.

          Фактично кожен четвертий міський мешканець проживає в житлових приміщеннях, які мають незадовільний технічний стан, низькі експлуатаційні якості та вичерпали свій експлуатаційний ресурс. Не менш гострою сьогодні є проблема відновлення ліфтового господарства в наявному житловому фонді.

          Стан водопровідно-каналізаційних та теплових мереж залишається критичним.

          Незадовільний технічний стан обладнання підприємств зі збирання, вивезення та знешкодження твердих побутових відходів становить серйозну екологічну небезпеку.

          Майже 100-відсотково вичерпали свій ресурс тролейбуси і трамвайні вагони наявного парку міського електричного транспорту.

          Видатки на житлово-комунальне господарство фінансуються гірше всіх інших напрямів фінансування за функціональною класифікацією, що віддзеркалює фактичне, а не задеклароване місце цієї галузі в системі державних пріоритетів соціально-економічного розвитку.

          Недосконала політика ціноутворення у житлово-комунальній сфері є однією з причин незадовільного фінансово-економічного та технічного стану більшості підприємств цієї галузі.

          Незадовільне ставлення державних органів влади до житлово-комунального господарства впливає на його кадровий потенціал.

          Непрестижність та низький рівень оплати праці — основні причини цього явища. Середня заробітна плата в галузі постійно відстає від промислових підприємств, а на багатьох з них досягає лише рівня мінімальної.

          Внаслідок нестабільного фінансово-економічного стану підприємств галузі залишається високим рівень заборгованості із заробітної плати. За кількістю трудових спорів та страйків житлово-комунальне господарство посідає одне з перших місць.

          Внаслідок незадовільних розрахунків споживачів послуг і державних органів з підприємствами ЖКГ ця галузь посіла одне з перших місць серед боржників перед Пенсійним фондом України і постійно накопичує суми пені та штрафів.

          Президія Федерації професійних спілок України ПОСТАНОВЛЯЄ:

          1. Визнати, що стан житлово-комунального господарства в Україні, якість послуг та соціальний захист працівників цієї галузі залишається критичним.

          2. Керівництву Федерації профспілок України:

          2.1. Звернутись до Верховної Ради України щодо:

          - внесення змін до законів України "Про колективні договори і угоди"( 3356-12 ), "Про соціальний діалог в Україні"( 2862-17 ) стосовно обов'язковості застосування норм галузевої угоди роботодавцями;

          - проведення у II півріччі 2012 року парламентських слухань з питання "За якісне та доступне громадське обслуговування".

          2.2. Звернутись до Президента України з пропозицією розглянути на засіданні Ради національної безпеки та оборони України питання "Про стан житлово-комунального господарства та його вплив на досягнення Україною європейських соціальних стандартів".

          2.3. Порушити перед Кабінетом Міністрів України питання щодо:

          - передбачення при внесенні змін до Державного бюджету на 2012 рік( 4282-17 ):

          • видатків (виділення в повному обсязі) на фінансування заходів з реформування житлово-комунального господарства, як це передбачено Законом України "Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 — 2014 роки" ( 1869-15 );

          • відшкодування різниці в тарифах на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення;

          - запровадження в Україні під патронатом Уряду та Федерації профспілок України Всеукраїнського конкурсу населених пунктів "За якісне громадське обслуговування" в рамках кампанії, започаткованої в 2011 році Радою глобальних профспілок у Женеві;

          - забезпечення в повному обсязі рівномірного, протягом року, виділення субвенцій підприємствам міського електричного, автомобільного транспорту, які здійснюють перевезення пільгових категорій пасажирів, та розробки в 2012 році методики обліку чисельності перевезення цих категорій пасажирів у міському та приміському сполученнях;

          - достатнього фінансового забезпечення заходів з реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 — 2014 роки( 1869-15 ) та інших галузевих програм під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2013 рік;

          - підтримки проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері житлово-комунальних послуг", розробленого Мінрегіоном;

          - списання заборгованості підприємств галузі перед Пенсійним фондом України;

          - зобов'язання місцевих органів виконавчої влади забезпечити в повному обсязі розрахунки підприємств і організацій, які фінансуються з державного та місцевого бюджетів, за спожиті комунальні послуги;

          - погашення місцевими органами виконавчої влади заборгованості із заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства;

          - удосконалення системи тарифоутворення в частині термінів розгляду та затвердження тарифів;

          - зобов'язання місцевих органів виконавчої влади обов'язково укладати і виконувати договори між замовниками житлово-комунальних послуг та підприємствами — надавачами цих послуг.

          2.4. Ініціювати розгляд питання про стан житлово-комунальної сфери, якість послуг та соціальний захист працівників цієї галузі на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

          3. Територіальним профоб'єднанням:

          - сприяти виділенню з місцевих бюджетів коштів на:

          • розвиток житлово-комунального господарства;

          • розрахунки за виконані роботи;

          • відшкодування витрат за затверджені тарифи на послуги, що не покривають нормативних витрат на їх виробництво, а також їх перегляд у випадку підвищення вартості енергоносіїв та мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці;

          - здійснювати надані законодавством повноваження для посилення впливу на вирішення проблем у соціа

    Источник: Юридичний портал Справедливість

    Новости семейного юриста:



    Услуги по семейным вопросам

    Реклама

    Консультации

    Что делать, если иностранец не платит алименты?

     У всех граждан Украины имеется возможность принудить к исполнению родительских обязательств и тех иностранцев, которые вообще забыли об отцовстве или же о материнстве.

    Развестись быстро. Адвокатские услуги в помощь Вам!

     Жизненных ситуаций, которые могут стать причиной развода, ситуаций, в которых может очутиться человек, имеется огромное множество.

    Как делится имущество, которое было нажито в гражданском браке?

     Если же мирно поделить совместно нажитое имущество не получается, с соответствующим иском нужно отправляться прямиком в суд.

    Как правильно, грамотно выйти из трудной ситуации в которой оказалась семья? Расторжение брака, выселение, раздел имущества, алименты, место жительства детей.

     
        Семейные споры всегда являются тяжелыми в моральном плане для каждой из сторон спора. Зачастую лица, собираясь заключить брак, заранее не предусматривают возможностей обезопасить друг друга от возможных проблем.